Τις χάσαμε τις 1400 πατριώτη....ηηη!!


Συνεχίσαμε και σήμερα κάτω με χαμηλό το 1382 και το πόδι να γλυστράει προς το 1350 .Οι τράπεζες βέβαια με "γυάλινα πόδια" δεν μπορουν να στηρίξουν το ΧΑ ουτε να το βοηθήσουν για άνοδο.
Αγοραστές διστακτικοί ,απλά παρατηρητές ,δεν βιάζονται για την "πραμάτεια"!!
Στις ξένες αγορές αρχίζει η επιφυλακτικότητα και η διόρθωση να δουμε που θα φτάσει .Η Ευρώπη κόκκινη σήμερα με μεγάλες απώλειες .Και η wall πτωτικά αυτη την ώρα.
Η ΕΤΕ στο τάληρο που μόνο ψυχολογική στηριξη είναι ,ενω απο κεφαλαιοποίηση κατεβαίνει προς  τρίτη θέση ,που ειναι ο  ΟΠΑΠ.
Το νέο σενάριο που κυκλοφορεί η κυβέρνηση είναι νέο μνημόνιο ,νέα επιμήκυνση ,νέο δάνειο!!

"Το χρηματιστήριο είναι το πορνείο του καπιταλισμού " ειχε πεί ο Μαρξ(που τον θυμήθηκα )
Ετσι χαρακτήρισε και το κράτος ο Δώνης στον τελικό κυπέλλου .
Βέβαια έτσι υποβαθμίζεται το πορ...ο ,γιατί έχει μία οργάνωση εν αντιθέσει με το Ελληνικό κράτος .
Για το ΧΑ ο χαρακτηρισμός ειναι λίγος.
"οι μέτοχοι είναι βλάκες και αυθάδεις .Βλάκες γιατι εμπιστευονται τα χρηματά τους   σε εμάς και αυθάδεις γιατί απαιτούν  και μερισματα"είχε πεί κάποιος (ξεχνώ το ονομα του ) και είχε δίκαιο τουλαχιστον για το ΧΑ !! Βέβαια βλακες δεν υπάρχουν να βάλουν χρήματα στο ΧΑ ,οποτε πως να ανέβει .Και "αισιόδοξοι",οχι αυθάδεις, οτι θα  πάρουν μέρισμα απο τις Ελληνικές μετοχές δεν πιστευω να υπάρχουν.Ασε που υπάρχει και πρόταση για "κουρεμα" και στον αριθμό μετοχών του ΧΑ .
Τα διαγραμματα τα έχω ενημερωσει στις αντίστοιχες σελίδες  ....................
με αλλάγη σκηνικου (short bars) σε μετοχες που ειχαν δωσει με το βραχυπρόθεσμο σύστημα σήμα long .Η έκπληξη ειναι οτι ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ που ακουγεται οτι θα βγουν απο τους δείκτες ,να παραμένουν θεωρητικα με αυτο το συστημα με long bars ακόμη .
Με το μακροχρόνιο συστημα τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και παραμένουμε σε bearish φαση με short bars . Η κίνηση κάτω απο το 640 χθες στο 60λεπτο ενεργοποίησε short θεση με στοπ το 657 και στοχο το 602 (162%) αν χαθει (οπως περιμένω )το 623 .(Δεν ειναι βέβαια προτροπή για σορταρισμα ,ουτε για καμία πράξη )
(διάγραμμα ftse20 60λεπτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: