ΔΕΗ


Πανω απο το 2,80 μπορει να δει την περιοχη 2,90 και θεωρητικα την περιοχη 3-3,06  ευρω ..με στηριξη στο 2,57 

Σχόλια

 1. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε με τους δανειστές να μην υπάρχει όρος στους διαγωνισμούς που θα γίνουν για την πώληση λιγνιτικών μονάδων, ο οποίος θα απαγορεύει τη συμμετοχή επιχειρήσεων, στις οποίες μετέχει το Ελληνικό Δημόσιο. Έτσι, θεωρητικά τουλάχιστον, είναι ανοικτός ο δρόμος για τη διεκδίκηση λιγνιτικών μονάδων από επιχειρήσεις του Δημοσίου, παρότι θα έλεγε κανείς ότι είναι τουλάχιστον περίεργο το πώς συμφώνησαν οι Θεσμοί των δανειστών με μια διαδικασία ιδιωτικοποίησης, που οδηγεί σε νέα κρατικοποίηση.

  Στην πραγματικότητα, όμως, όπως αναφέρουν στελέχη με γνώση της αγοράς, το γεγονός ότι δεν θα επιβληθούν περιορισμοί στους διαγωνισμούς, σχετίζεται με την επιθυμία των Θεσμών να μην προκαλέσουν προβλήματα σε ένα ισχυρό «παίκτη» της ενέργειας, στον οποίο εξακολουθεί να έχει συμμετοχή το Δημόσιο: πρόκειται, βεβαίως, για τα ΕΛΠΕ, που από κοινού με την ιταλική Edison (Elpedison) διεκδικούν μια από τις κορυφαίες θέσεις στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρισμού και είναι βέβαιο ότι θα διεκδικήσουν λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, χωρίς τις οποίες είναι αδύνατο να παραχθεί ισχύς από ιδιώτη με ανταγωνιστικούς όρους.

  Προκειμένου να μην διαταραχθούν βίαια οι ισορροπίες στην αγορά ηλεκτρισμού, έγινε δεκτό από τους δανειστές ότι τα ΕΛΠΕ, αν και το Δημόσιο διατηρεί μειοψηφική συμμετοχή, δεν θα αποκλεισθούν από το διαγωνισμό για τις λιγνιτικές μονάδες. Αυτό, βεβαίως, σημαίνει ότι δεν μπορεί να τεθεί περιορισμός στη συμμετοχή οποιασδήποτε

  http://www.sofokleousin.gr/archives/338103.html

  Καλημερα σας με υγεια και ομορφη διαθεση ..καλη συνεδριαση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ με υγεια ......Καλη συνεδριαση

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου