Σελίδες

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Σημειωσεις μεσα απο το system Gatos και safe pivots

Καλημερα  σας ..θα δουμε μερικα διαγραμματα ,μεσα απο το system Gatos ..και τα safe pivots .

Οσο ειμαστε πανω απο τις safe pivots ,εχουμε πρασινες bar η κερια ,εχουμε θετικη σκεψη 

Σαν στοπ Long θα εβαζα ενα κλεισιμο κατω απο την δευτερη safe pivot ..οσο η κινηση ειναι αναμεσα στις 2 safe pivots ειμαστε ουδετεροι και αναλογα το χρωμα του κεριου ...επιφυλακτικα Long  η short .


Oι τιμες των safe pivots αναλογα με την κινηση μεταβάλλονται ..Οσο ο κινητος ειναι πανω απο τις safe pivots θεωρω οτι ειμαστε σε ανοδικο βημα και παραμενουμε με θετικη σκεψη,αντιθετα μια κινηση του κατω απο τις 2 safe piv ...κανει την εικονα πτωτικη . 

Στα ημερησια διαγραμματα που ακολουθουν χωρις πολλα λογια ..δεν θα βαλω στοχους ..βλεπετε μονο τις τιμες safe pivots ..ας αφησουμε την κινηση να δουμε που θα μας παει μεσα απο το συστημα Gatos που εχει μια μεσομακροπροθεσμη ματια ..χωρις την καθημερινη "αγωνια" της μικροκινησης .Βεβαια η ανοδικη κινηση εδω και 6 μηνες μας κανει ολους επιφυλακτικους για την συνεχεια ,κατι που φαινεται και στην εμφανιση και εναλλαγη σηματων(πρασινα ,κοκκινα βελη) και θα ελεγα πρεπει να υπαρχει πλανο διαχειρησης θεσεων  ,αφου και στους 3 βασικους δεικτες ΓΔ ,ΔΤΡ ,FTSE L ,αλλα και σε πολλες μετοχες ,συμωνα με το spandsystem ειμαστε   bearish /short 

ΓΔ 


FTSE Large 


ETE 


EYΡΩΒ 


ΔΕΗ


ΕΛΠΕ


ΜΥΤΙΛ 


ΟΠΑΠ 

OTE ..Θελει ειδικη μεταχειρηση η μετοχη ..αλλα αυτη την φορα ηταν καλο το σημα ..


ΒΙΟ 


ΜΟΗ


ΙΚΤΙΝΟΣ


EXAE 


ELXA



** παρατηρηση ...μια μεγαλη απομακρυνση απο τις safe pivots ..αυξανει την πιθανοτητα διορθωσης ..οποτε απαιτείται διαχειρηση θεσης ..πιθανον πωληση και αναμονη για νεα αγορα οταν υπαρξει διορθωση κοντα στις safe pivots και βεβαια δεν εχουμε και αλλαγη στο χρωμα του κεριου .

Oλα τα διαγραμματα που παρουσιασα ειναι "αισιοδοξα" ..σημα πωλησης δεν εχουμε συμφωνα με το GATOS ..αλλα και τα safe pivots 

Η ΤΕΝΕΡΓ που παρουσιασα ΕΔΩ ειναι η "απαισιοδοξη "περιπτωση αφου εχουμε κινηση κατω απο τις safe pivots και εχουμε και κοκκινα κερια με το GATOS ..που συμφωνει και με το spand system .

GEKTERNA ..ψαχνει  να βρει ισορροπία στην πρωτη safe piv 9,59.για νεα κινηση ..ισως χαμηλοτερα δοκιμασει την αλλη piv στο 8,97 τωρα ..


Θα τελειωσω με την δευτερη παρατηρηση ..καποια στιγμη θα ερθει και η κινηση κατω απο την 2η  safe pivot ..τοτε θα εχει τελειωσει το ανοδικο βημα και θα εχουμε την βαθυτερη διορθωση ..μεχρι τοτε τα σημαδια που εχουμε τωρα μας κρατανε "αισιοδοξους"!!

Καλημερα ..καλη Κυριακη να εχετε και καλη εβδομαδα με υγεια και προσοχη στις χρηματιστηριακες κινησεις ...καλα κερδη σε ολους !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: